Naturupplevelse även för handikappade

Foto: Marianne Kortesoja

På söndagen bjöds det på en riktig naturupplevelse för några av Älvsby Parasport skidors ­medlemmar.
    Efter att funderat och åter funderat så tog ­Marianne Kortesoja tränare med sig Mette ­G­yllenbåga och Lena Nilsson från Älvsby Parasport, till Grodkällan (Tsuobbuoája) på Slengmyran i närheten av byn Lomträsk ca 1 mil sydost om Moskosel.
   Laddade med ett glatt humör, välklädda med regäla skodon, fridluftskläder, ved, korv och fika så bar det av med bil ca 8 mil från Älvsbyn vid 12 tiden på söndagen.

På plats, parkerades bilen vid skylten Grodkällan 0,6 km. Därifrån vandrade sällskapet längs en välspångad fin stig till Grodkällan ute på Slengmyren.
   En promenad som bjöd på både naturupplevelser och en litet träningspromenad med mycket balansträning. Väl framme blev det sedan tid till att njuta, titta på den mycket intressanta platsen. Göra upp eld och utspisa medhavd fika och korvlunch vid lägerelden.

Ett par timmar stannade de vid Grodkällan ute på Slengmyren, för att sedan återvända de 600 meterna till bilen.
   Med ett verkligt fridluftsminne och en trevlig dag rikare.
   Efteråt så måste hela sällskapet berömma de som satsat på denna helt underbara plats, som faktiskt även ger handikappade möjligheten att söka sig ut på lämpliga strapatser i naturen.

Efter hemkomsten var alla nöjda med dagen och både Lena och Mette kände att dagen givit en massa mervärden. Vakert väder, lagomt långt och fruktansvärt upplyftande dag.

Grodkällan (Tsuobbuoája). Foto: Marianne Kortesoja

Text: Älvsby Parasport