Vistträsk blev Servicepunkt

På fredagen invigdes Servicepunkten i Vistträsk på Nilssons butiken. Detta med tal av Helena Öhlund.

På fredagen invigdes Servicepunkten i Vistträsk på Nilssons butiken. I sitt invigningstal av Servicepunkten i Vistträsk hoppades Helena Öhlund att det verkligen skall bli en plats som betyder något för de som bor och verkar i Vistträsk.

Etableringen av -Nilssons butiken våren 2014 innebar ett uppsving och nu går även kommunen in med fler tjänster som en Service-punkt och breddar utbudet. En Servicepunkt som etableras på strategiska platser i en kommun, innebär att antalet resor till centralorten minskar och att samhörighet i byar består, samt att miljöpåverkan minskar med mindre resande och man kan nå kommunen/myndigheter smidigt bara genom ett besök på Servicepunkten.

Det här kan du få hjälp med på en Servicepunkt.
• Komma i kontakt med tjänstemän på kommunen.
• Hitta, fylla i och sända in blanketter/ansökningar till kommunen.
• Kopiera, skanna och skriva ut dokument och information.
• Få turistinformation. m.m.