Ett lugnande läkarbesök på spec mödravården

Hallå! Idag stod tillväxtultraljud och läkarbesök på schemat. Filip ville också följa då vi skulle få lite mer klarhet i allt när vi väl var där.

Är så positivt överraskad över läkaren och bemötandet vi fick, WOW. Anledningen till att vi går på extrakoller är för att jag fick preeklampsi med Alice i magen, efter lite dramatik blev jag till slut igångsatt 1v innan hon var beräknad.

Iallafall så fick jag sån förståelse av den här läkaren, hon såg mig verkligen. Sa att jag läste att du hade det riktigt tufft i slutet på förra graviditeten. Trots att det verkar vara påväg åt samma håll nu så hoppas jag verkligen att du slipper samma förlopp. Det var så fint att höra på något sätt.

Sen gjorde vi ultraljudet som visade fint flöde i navelsträngen. Bebisen ligger på ca -12% i tillväxt.

Planering

Hon sa att jag nu kommer gå en gång i veckan till barnmorskan för att hålla koll. Visar det sig att blodtrycket stiger mera så får jag komma på tillväxtkoll med två veckors mellanrum.

Hur hon bemötte min största oro

Vidare in i besöket så frågade jag hur vi går tillväga om det blir samma. Det har varit min största oro. Kommer jag måste ligga i ett mörkt rum en hel månad bara för att allt gör så jäkla ont. Huvudvärken var bland det värsta jag varit med om sista tiden med Alice i magen. Åka in och ut från sjukhuset i flera flera veckor. Som svar på min fråga sa hon att ”Inte om du ser till att få träffa mig.” Efter 37 fulla gravidveckor så skulle igångsättning vara det bästa tyckte hon. Om jag blir lika sjuk, men det återstår ju att se. Själv hoppas jag såklart på att slippa och att få en ”normal” förlossning utan igångsättning. Hon sa också att hon tyckte man drog ut på allt för länge sist.

Men vilken FANTASTISK trygghet att bara veta om. Att börjar jag bli lika sjuk så blir det tidigare igångsättning, känns som att en sten lättade från mitt bröst.

Men vi håller tummarna för att mitt j*kla blodtryck håller sig i schack. 🙌🏻 Sist var det ännu lite högre + lite protein i urinen, vilket inte är toppen.

 Detta inlägg finns i sin helhet på Josefin Hortlund (Blogg) hemsida https://nouw.com/josefinhortlund